Faworki w stylu włoskim

Faworki w stylu włoskim

Faworki w stylu włoskim

Właśnie wróciłam z Włoch, kupiłam kilka gazet z przepisami, które powoli tłumaczę. Jako pierwsze zrobiłam „Frappe aromatizzate” czyli nasze faworki. Jem je drugi dzień i są tak samo chrupiące jak wczoraj. Bardzo się cieszę bo czasami na drugi dzień chrusciki miękną, a te nie Mam nadzieję że będą Wam smakowały. Jedliśmy je na stokach narciarskich, były pycha. Wykonanie ciasta – masło najlepiej pokroić na małe kawałeczki, wrzucić do miski. Ułatwi to wyrabianie ciasta i połączenie się wszyst... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

faworki, ciasto, likier, desery, deser, pączki, ciasta z masa, szybkie ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.