Przepis na pyszne chlebki sodowe z patelni, czyli domowe proziaki na zsiadłym mleku. Proziaki to łatwe w przygotowaniu placki o bardzo prostym składzie. Ich nazwa pochodzi od “prozy”, czyli sody, ponieważ tak jest nazywana na Podkarpaciu, skąd proziaki się wywodzą. Dziś chcemy zaproponować wersję z makiem. W moim domu proziaki występowały właśnie z tym dodatkiem i smakowały zawsze wybornie. Mamy nadzieję, że wielu z Was również zna proziaki z makiem. Jeśli tak, to prosimy, dajcie znać w komentarzach... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.