SOK Z OWOCÓW BZU CZARNEGO Z NUTĄ CYTRYNY

SOK  Z OWOCÓW BZU CZARNEGO Z NUTĄ CYTRYNY

SOK Z OWOCÓW BZU CZARNEGO Z NUTĄ CYTRYNY

Sok z owoców bzu czarnego na miodzie z cytrynowym aromatem...nie jest to typowy sok konsumpcyjny, lecz trzeba go traktować jak lekarstwo. Jest też bardzo pracochłonny w przygotowaniu, no chyba że mamy już gotowe, oberwane z gałązek owoce bzu - wtedy to już z górki 😉 Warto jednak trochę się pomęczyć i zrobić taki sok na zimę bo dzięki niemu możemy obronić się przed przeziębieniem lub grypą, a jak już nas jakieś choróbsko dopadnie, pijąc taki sok szybciej staniemy na nogi. Owoce czarnego bzu posiadają tyle właściwoś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.