Mazurek z paloną białą czekoladą i malinami

Mazurek z paloną białą czekoladą i malinami

Mazurek z paloną białą czekoladą i malinami

Obłędny mazurek wielkanocny w oryginalnym i wyjątkowym wydaniu, który stał się hitem na moim wielkanocnym stole w poprzednim roku. Jest to pomysł mojego autorstwa. Mazurek przygotowany na spodzie z ciasta kruchego z kremem z palonej białej czekolady na bazie serka mascarpone i śmietanki kremówki oraz konfiturą malinową. Wierzch zdobią płatki migdałowe oraz świeże maliny. Masa przygotowana z serka mascarpone, kremówki oraz palonej białej czekolady ma cudowny, delikatnie karmelowy smak z delikatną nutką goryczki. Jej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, maliny, zupa, obiad, ciasteczka, tort, torty, wielkanoc, ciasto bez pieczenia, zupa krem, tort kawowy

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.