KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY

KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY

KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY

Pieprz czarny obok soli to najpopularniejsza przyprawa na świecie. Jest ostry, piekący, niezwykle aromatyczny i nadaje daniom wyrazistości. Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas używa go niemal codziennie, gdyż dodaje się go do wielu dań - m.in. do zup, mięs, sosów, dań z warzyw i ziemniaków, makaronów, marynat, jaj, ryb, itd.  A co tak naprawdę o nim wiemy? Oprócz pieprzu czarnego rozróżniamy jeszcze pieprz biały, zielony i czerwony.  Jednak warto wiedzieć, że to owoce tej samej rośliny, ty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, tarta, zupa, mielone, obiad, ciasteczka, kolacja, torty, tort, bez pieczenia, desery, deser, ryby, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, makaron, sosy, ryba, ziemniaki, mięso, makarony, dania z makaronem, pieczone ziemniaki, dania bez mięsa, dania mięsne, szybkie ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto, szybki obiad, mięso mielone

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.