KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY

KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY

KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY

Pieprz czarny obok soli to najpopularniejsza przyprawa na świecie. Jest ostry, piekący, niezwykle aromatyczny i nadaje daniom wyrazistości. Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas używa go niemal codziennie, gdyż dodaje się go do wielu dań - m.in. do zup, mięs, sosów, dań z warzyw i ziemniaków, makaronów, marynat, jaj, ryb, itd.  A co tak naprawdę o nim wiemy? Oprócz pieprzu czarnego rozróżniamy jeszcze pieprz biały, zielony i czerwony.  Jednak warto wiedzieć, że to owoce tej samej rośliny, ty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, tarta, zupa, mielone, obiad, ciasteczka, kolacja, ciastka , torty, tort, bez pieczenia, desery, deser, ryby, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, makaron, sosy, ryba, ziemniaki, mięso, makarony, dania z makaronem, pieczone ziemniaki, dania bez mięsa, sos pieprzowy, dania mięsne, szybkie ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.