Dynia pieczona z migdałami

Dynia pieczona z migdałami

Dynia pieczona z migdałami

Sk ładniki: Pól ma łej dyni 2 pe łne łyżki smietany 36% lub Mascarpone 2 łyżki miodu Zimne mas ło Cynamon 2 łyżki uprażonych na suchej patelni płatków migdałowych Wykonanie: Piekarnik rozgrza ć do 160 stopni, termoobieg. Blach ę piekarnikową wysłać folią aluminiową. Po łówkę dyni przekroić jeszcze na pół, aby powstały łódeczki. Posmarować je śmietaną, polać miodem i posypać wiórkami masła. Dynie u łożyć na blasze. Wstawić do piekarnika na 40 minut. Po upieczeniu posypa ć płatkami. Rada: Dynie nale ży obrać ze ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.