Biszkopt jasny lub kakaowy

Biszkopt jasny lub kakaowy

Biszkopt jasny lub kakaowy

Ka żdy ma swój ulubiony przepis na biszkopt, ja piekę wyłącznie ten, bo jest niezawodny. Sk ładniki: 6 jajek 1 szklanka cukru w tym 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka m ąki ziemniaczanej 0,5 szklanki m ąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki octu Szczypta soli Wykonanie: Tortownic ę o średnicy 24 cm, natłuszczamy tylko dno i oprószamy bułką tartą lub wykładamy pergaminem. Gdy s ą duże jajka polecam większą formę W łączyć piekarnik na 180 st. I metoda wykonania: Jajka ubi ć ze szczyptą soli.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.