Kolejny sezonowy wypiek i znowu z jabłkami. Pojawiła się już szara reneta, dlatego wybór padł na szarlotkę. Moja mama robiła czasem krucho-drożdżowe wypieki, a ja dopiero zaczynam je próbować robić🙂 I to ciasto wyszło w stu procentach. To jedna z pyszniejszych szarlotek, jakie zrobiłam. Warto wypróbować ☺️ Składniki (blaszka 36x24cm): Jabłka: 2 kg jabłek (szarej renety) 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki cynamonu Ciasto krucho drożdżowe: 3 szklanki mąki 250 g zimnego masła/margaryny 4 żółtka 5 łyże... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...