Nie wiem jak w innych częściach kraju, ale u mnie pogoda uległa zdecydowanemu pogorszeniu: ochłodziło się, pada deszcz i grzmi. Pewnie też zauważyliście, że już od dłuższego czasu aura dopisuje w ciągu tygodnia, zaś psuje się na weekend? Na niepogodę polecam talerz gęstego, aromatycznego krupniku z kaszy perłowej na kurczaku. Krupnik z kaszy perłowej na kurczaku Składniki: 1 ćwiartka z kurczaka 2 litry wody sól 4 ziela angielskie liść laurowy 4 czubate łyżki kaszy jęczmiennej perłowej 15 dag włoszczyzny – marchew... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...