Ciapkapusta z gotowanym żeberkiem

Ciapkapusta z gotowanym żeberkiem

Ciapkapusta z gotowanym żeberkiem

Przepis na : obiad

Potrawa należy do dań kuchni śląskiej, jednak znana była bardzo dobrze również w Wielkopolsce, o czym świadczy fakt iż w tej właśnie formie którą podaję, przyrządzała ją już moja babcia, a przed nią podobno nawet prababcia. W moim domu najczęściej przygotowuje się ją z gotowanym żeberkiem, jednak można zamiast niego dać pokrojony w kostkę i podsmażony boczek (bądź kiełbasę) oraz podsmażoną cebulę. Składniki 1 kg kiszonej kapusty ( u mnie domowej roboty ze słoika) 1 kg ziemniaków 1 kg żeberek (udało mi się dostać z n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne aromaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję