Proste ucierane ciasto + jak naprawić zważone ciasto lub krem

Proste ucierane ciasto + jak naprawić zważone ciasto lub krem

Proste ucierane ciasto + jak naprawić zważone ciasto lub krem

Dwa w jednym - na niespodziewanych gości i w razie niespodziewanego wypadku. Bo nie wierzę, że każdy z nas, przynajmniej raz nie zepsuł kremu lub ciasta na bazie masła. Mnie na przykład udało się to nawet dziś, a ciasto mimo wszystko wyszło pyszne. :3 300g mąki tortowej 250g masła lub margaryny  5 jajek  (L) 2 torebki cukru wanilinowego, najlepiej jednak 50g waniliowego, domowego 200g cukru pudru Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło oraz wszystkie rodzaje cukru ucieramy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.