Przepis na : kolacja
300 g mleka 20 g miękkiego masła 3 żółtka 20 g świeżych drożdży, pokruszonych lub 2 łyżeczki suchych drożdży (8 g) 50 g ksylitolu 550 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka soli 1 jajko, delikatnie roztrzepane, do posmarowania tłuszcz do posmarowania miski Mleko podgrzewamy. Powinno być ciepłe, ale nie gorące. W temp. ok. 35 st. C. Rozpuszczamy w nim drożdże i masło. Następie dodajemy żółtka i mieszamy dokładnie. Dodajemy ksylitol, sól i mąkę. Wyrabiamy dokładnie. Dużą miskę natłuszczamy. Przekładamy do niej ciasto, przykry... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...