Sezon na jagody, więc nie może zabraknąc jagodzianek. Pyszne, puszyste, delikatne, dla mnie idealne jako deser lub śniadanie. No i z Hanką mialam świetną zabawę przy bułeczkach, choć kuchnia wyglądała jakby tajfun po niej przeszedł:) 1/2 kg pszennej mąki 3 żółtka 1 całe jajko 100 g masła 50 g drożdży 2/3 szklanki cukru 250 ml mleka 1 opakowanie cukru cytrynowego nadzienie: 300 g jagód 8 łyzeczek cukru pudru lukier: 2 szklanki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...