500 g oczyszczonego szpinaku, 250 g oczyszczonego szczawiu*, 5 niedużych jajek lub 4 duże, 75 g maki ryżowej, masło lub oliwa do smażenia Szczaw i szpinak sparzyć, posiekać. Żółtka wymieszać z mąką, dodać do szpinaku. Doprawić do smaku solą. Białka ubić na sztywna pianę. Delikatnie wymieszać białko ze szpinakiem. Łyżką kłaść placki na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na rumiano z obu stron. Zdejmować z patelni na papierowy ręcznik . Podawać jako dodatek do mięs lub samodzielne danie, z dodatkiem sosów. *... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...