Polędwica pieczona w porach i ziemniaczki zasmażane z tymiankiem

Polędwica pieczona w porach i ziemniaczki zasmażane z tymiankiem

Polędwica pieczona w porach i ziemniaczki zasmażane z tymiankiem

Przepis na : obiad

Przeglądając jakąś gazetkę w sklepie trafiłam na przepis na polędwiczkę pieczoną właśnie w liściach pora... część przepisu zapamiętałam, resztę przerobiłam po swojemu:) Moja polędwiczka marynowała się około 20 godzin, bo posmarowałam ją marynatą wieczorem, a piekłam dopiero następnego dnia na obiad. Dzięki temu była pyszna - pikantna nie tylko z zewnątrz, ale również w środku. Warto przygotować ją sobie chociaż kilka godzin przed pieczeniem (np. rano przed wyjściem do pracy), zawinąć w folię lub zamknąć w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kraina Tysiąca Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.