Przepis na : śniadanie
{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Chyba najbardziej znany i klasyczny spos\u00f3b podania szparag\u00f3w czyli szparagi w sosie holenderskim z jajeczkiem sadzonym. \u015aci\u0119te bia\u0142ko, rozlewaj\u0105ce si\u0119 \u017c\u00f3\u0142tko, chrupkie lekko szparagi no i delikatny ma\u015blany sos z nut\u0105 cytryny. Dla mnie bomba! Uwielbiam takie \u015bniadanko, a przy odrobinie wprawy b\u0119dziecie to wszystko robi\u0107 piorunem i tak zgracie, by wszystko ciep\u0142e poda\u0107... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Kosą po patelni? Czemu nie :) Jak człowiek nie potrafi gotować ale bardzo się stara to i tak coś kiedyś mu wyjdzie. Czasem bokiem czasem do przodu.