Zupa dyniowa z nutką imbiru i pomrańczą

Zupa dyniowa z nutką imbiru i pomrańczą

Zupa dyniowa z nutką imbiru i pomrańczą

Zupa dyniowa, bardzo zdrowa, gdyż nie ma w niej grama tłuszczu. Wystarczy ugotować warzywa, zmiksować i doprawić. PRODUKTY: ok. 200-300 gr dyni (bez pestek i skóry) 2 średnie marchwie 2 ziemniaki ok. 5 cm. kawałek obranego imbiru (imbir dodajemy na koniec, więc każdy przyprawia pod swój gust) sól pieprz kumin rzymski papryka słodka natka pietruszki sos  z połowy pomarańczy  PRZYGOTOWANIE: Dynię obieramy, kroimy na mała kawałki, tak samo marchew oraz ziemniaki. Warzywa zalewamy wodą (tak, żeby je przy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kopystką po garach

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.