Lekki, obiad, który przypomina mi beztroskie dzieciństwo. Bardzo prosto i bardzo smacznie- z kuchni mamy. W tym przepisie(w większości) użyłam produktów -od gospodarzy, z małych, przydomowych ogrodów-własnie tam tkwi ten smak. SKŁADNIKI:(2-3 porcje)\ 1/2 kg młodych, polskich ziemniaków (nie z supermarketów-tylko tych opiaszczonych, z odstająca skórką) 1/2 pęczka koperku 1 łyżka masła 2-3 łyżeczki bułki tartej 3-4 jajka Odrobina oliwy Główka sałaty 1/2 dużego jogurtu (najlepiej gęsty) 1/2 pęczka rzodkiewek sól &n... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...