Przepis na : obiad
Wczoraj mój synek po długich namysłach co chciałby zjeść na obiad w końcu wymyślił. Cytując: „Taki makaron co jadłem na wakacjach z dziadkiem”. Po chwili mojego zastanawiania wpadłam w końcu o jaki makaron mu chodziło. Było to mianowicie spaghetti carbonara spożywane w Weronie we Włoszech. Po przejrzeniu zawartości lodówki stwierdziłam, że mam wszystko potrzebne do przygotowania tego dania wiec wzięłam się do roboty. Makaron wyszedł super, delikatny, aksamitny w smaku z wyraźnym aromatem boczku. Pychotka! ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...