Jajecznica z awkado

Jajecznica z awkado

Jajecznica z awkado

Dzisiaj propozycja na dość nie typową jajecznicę, gdyż z dodatkiem zacnego awokado. Ten bogaty w witaminy i składniki odżywcze owoc zazwyczaj jest używany do koktajli i deserów. U nas w wersji śniadaniowej z jajecznicą. Warto spróbować, bo danie jest nie tylko zdrowe, idealne dla kobiet w ciąży, diabetyków czy osób mających problemy z wątroba, ale również bardzo smaczne :) Ilośc porcji: 1 CZas przygotowania: 5 minut Składniki: ½ awokado 2 jajka Szczypiorek Łyżeczka masła Sól ziołowa, pie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolizje Smaków

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.