„Jajecznica powinna mieć formę miękkich grudek – im delikatniej i wolniej będziemy ją smażyć, tym będzie pyszniejsza i bardziej miękka” – tak przygotowanie jajecznicy opisuje Julia Child w swojej książce „Gotuj z Julią.” Spróbujemy opowiedzieć Wam jak taką pyszną i delikatną jajecznicę otrzymać. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 2 Składniki: 4 jajka 1 łyżka masła Sól, pieprz Tosty Jajka wbijamy do miski i lekko ubijamy tak by białka i żółtka się połączyły. Dodajemy szczy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...