Przepis Stary jak " šwiat".Łatwy w przygotowaniu.Świetny dla osób , które lubią duszone mięso i aksamitny sos z warzyw.Polecam. 3/4KG.KARKÓWKI LUB UD INDYCZYCH ALBO INNEGO MIĘSKA 1ŁYŻKA MĄKI OLEJ 1ŁYŻKA KONCENTRATU MAŁA WŁOSZCZYZNA 2CEBULE 125ML.ŚMIETANY SÓL,PIEPRZ. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ MIĘSO POKROIĆ W PLASTRY,LEKKO ROZGNIEŚĆ RĘKĄ.OPRÓSZYĆ PIEPRZEM I MĄKĄ.MIĘSO OBSMAŻYĆ NA OLEJU.PODLAĆ WODĄ WYMIESZANĄ Z KONCENTRATEM POMIDOROWYM I DUSIĆ 20MIN.NA MAŁYM OGNIU.DODAĆ POCIĘTĄ W KOSTK... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...