Sernik z dodatkiem kremu pistacjowego, masła orzechowego oraz mascarpone, na spodzie z ciasteczek maślanych, a całość wykończona lukrem i chrupiącymi płatkami migdałowymi. Ciężki, twarogowy i nie za słodki. Składniki: 1kg sera twarogowego z wiaderka, 250 g sera mascarpone, 190 g kremu pistacjowego, 2 łyżki masła orzechowego kremowego 100% 5 jajek, 2 op proszku budyniowego śmietankowego po 40g, pół szklanki cukru, 200 g herbatników, 50 g masła, szklanka cukru pudru, sok z cytryny... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...