Coś dla osób szukających pomysłu na obiad lub pomysłu na wykorzystanie resztek z lodówki. Pyszny ciemny ryż z dodatkiem piersi z kurczaka, podsmażonego boczku oraz posiekanych pomidorów suszonych. Wszystko idealnie doprawione ziołami prowansalskimi. Coś co zaskoczy chyba wszystkich! Składniki: * 2 szklanki ciemnego ryżu * 1 pierś z kurczaka * 4 suszone pomidory * 3 plastry wędzonego boczku * 1.5 łyżki ziół prowansalskich * 3 łyżki sosu sweet chili * wegeta, pieprz * 2 łyżki oliwy z oliwek Ryż gotujemy ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Prowadzę bloga o nazwie Klasyka Gotowania, w którym znajdziecie klasyczne przepisy na tradycyjne dania i wypieki.