Przepis na : śniadanie
Domowe pieczywo już się skończyło, więc czas powrócić do mojej ukochanej owsianki. Aż nie mogę się nadziwić, że kiedyś jej wręcz nie znosiłam (tak samo jak szpinaku), a teraz? Od dobrych pona 6 miesięcy jem ją prawie codziennie na śniadanie! Jej przyrządzanie jest szybkie, a samo danie dostarcza nam mnóstwa energii, magnezu oraz potasu. Na mnie działa magicznie! Może wydawać się, że jest jej mało w miseczce i często kusi mnie zrobienie jednej, ogromnej porcji, jednak po 5 minutach głód oraz zapotrzebowanie ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Hej wszystkim! Jestem tegoroczną absolwentką na obczyźnie, która w trakcie szukania pracy, postanowiła założyć kulinarnego bloga. Kocham gotować, a pasja ta (która widoczna była już od małego!) ujawniła się na 1 roku studiów, gdzie to musiałam sama zacząć dbać o siebie :)
Udowadniam, że każda litera alfabetu ma swój kuchenny odpowiednik. Mam nadzieję, że będzie Was smakowało :)