Mój mąż uwielbia ketchup, i jada go dosłownie do wszystkiego! Potrafi nawet pomidora zalać ketchupem, ja na ten widok dostaje gęsiej skórki. Od dawna męczył mnie o domowy ketchup… no i się doczekał Zrobiłam pikantny, bo taki lubi najbardziej. Dodatek ziół może być dowolny, takie jakie preferujecie. Czas przygotowania dość długi ale warto. Myślę, że jego walory, jeszcze bardziej docenimy, otwierając słoiczek zimą Składniki: 2 kg bardzo dojrzałych pomidorów 1 duża cebula 3 ząbki czosnku kilka gałązek tymiank...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...