Przepis na : obiad
Dziś zapraszam na risotto pomidorowe, danie bezglutenowe z natury, pyszne, aromatyczne, doskonałe. Uwielbiam risotto czy to klasyczne, z masłem, czy z różnymi składnikami, coś wspaniałego. Polecam serdecznie :-) Przedstawiam również wersję wegańską. * * * Składniki (proporcja dla 5-6 osób): 400 g ryżu arborio 1 cebula 2 ząbki czosnku 3-5 pomidorów sparzonych bez skórki lub 1 puszka 1 lampka białego wytrawnego wina (ok. 140 ml) (niekoniecznie) 1 łyżka masła (w wersji wegańskiej pomijamy masło) ser typu parmeza... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i wypiekać. Podaję przepisy krok po kroku z kuchni tradycyjnej, bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej.