Rozgrzewająca i sycąca zupa gulaszowa

Rozgrzewająca i sycąca zupa gulaszowa

Rozgrzewająca i sycąca zupa gulaszowa

Pyszna, aromatyczna i idealna na zimę – zupa gulaszowa! Podstawą tradycyjnej węgierskiej zupy gulaszowej, jest mięso wołowe. Oryginalna zupa gulaszowa przyrządzana jest w specjalnych kociołkach, i długo gotowana nad ogniskiem. Moja wersja jest lżejsza, bo zamiast mięsa użyłam parówek. Można też dodać chude mięso z kurczaka. Czas przygotowania mojej zupy to niecałe 25 minut. Polecam na zimową rozgrzewkę. Składniki 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera 3 ziemniaki 3 grube parówki 2 szt czerwonej papryki 2 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kasia i jej kobiecy świat

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.