Przepis na : obiad
Za oknem typowo listopadowa pogoda-szaro, buro, wieje i leje. Nie lubię jesieni w takim wydaniu dlatego na poprawę nastroju ugotowałam ulubiony, smaczny i sycący posiłek – Fasolkę po bretońsku. Jest to jedno z najbardziej popularnych dań w kuchni polskiej chociaż nazwa wskazuje inaczej. Składniki 1/5 kg fasoli ( Ja wolę drobniejszą odmianę) Puszka pomidorów w zalewie 2 pęta kiełbasy Molińskiej z piersi kurczaka kilka plastrów wędzonego boczku 1 cebula 2 ząbki czosnku łyżka musztardy łyżka przecieru pomidor... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...