Szparagi z jajkiem w koszulce i palonym masłem / Asparagus with poached egg and brown butter

Szparagi z jajkiem w koszulce i palonym masłem / Asparagus with poached egg and brown butter

Szparagi z jajkiem w koszulce i palonym masłem / Asparagus with poached egg and brown butter

Przepis na : śniadanie

W końcu zaczął się sezon na szparagi, korzystajmy więc póki można! Kiedyś nie byłam ich wielką fanką i nie rozumiałam tego szumu wokół nich, ale od jakiegoś czasu mogłabym je jeść codziennie. Dziś proponuję je z łatwym do wykonania jajkiem w koszulce i palonym masłem z szałwią, posypane parmezanem, które podane z chrupiącym chlebkiem tworzą doskonały pomysł na szybkie i łatwe śniadanie. Polecam! Scroll down for English Szparagi z jajkiem w koszulce i palonym masłem (4 porcje) Składniki: 4 jajka 900 g zielon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karmelowy

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.