Przepis na : śniadanie
Ciąg dalszy diety. Nadal ją studiuję, zgłębiam. Za parę dni My ma konsultację z dietetykiem, zobaczymy co ten nam zasugeruje. Bo tak jak Wam pisałam parę dni temu, jedni mówią to, inni piszą coś innego. Tak jest np. przy okazji smażenia. Wyszłam więc z założenia, że nie zrezygnuję z niego całkowicie, będę smażyć od czasu do czasu. Dieta, na której jest My będzie długotrwała, nie wyobrażam sobie, że przez rok niczego mu nie usmażę. Będę się trzymała rozpiski produktów, jakie powinien jeść i tyle. On dodatkowo i ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...