No i z czterech dni zrobiły się trzy. Piszę o majówce, podczas której miałam się tutaj pojawiać, miałam gotować, robić zdjęcia. I co? No psinco. W pierwszy dzień dojechaliśmy na tyle późno na miejsce, że w głowie miałam raczej „otwórz piwo” niż „zrób sałatkę do grilla, który będzie późnym wieczorem”. Więc otworzyłam piwo. W drugim dniu dopadło mnie obrzydliwe lenistwo, z grilla ostatecznie zrezygnowaliśmy, zjedliśmy jedynie ziemniaki z ogniska. Ale żeby nie było, odgrażałam się sałatkam... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...