Już dawno nie jadłam krewetek i od jakiegoś czasu myślałam o nich intensywnie :) Gdy tylko nadarzyła się okazja zakupiłam i zjadłam ze smakiem. Miały być klasycznie przygotowane i podane z bagietką, ale przemawiał do mnie czarny makaron i wiedziałam, że świetnie będzie pasował do moich krewetek. Na 4 porcje użyłam: 1/2 kg krewetek 1 opakowanie makaronu Tagliolini barwionego atramentem z mątwy (LIDL ) 1 cebula 4 ząbki czosnku ćwierć papryczki chilli czerwonej ćwierć papryczki chilli żółtej garść natki pietru... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...