Okrę po raz pierwszy jadłam kilka lat temu w Egipcie. Zakochałam się w tej roślinie ! ! ! Jest przepyszna. Jak tylko jestem w Egipcie, Tunezji, Turcji ( podobno też bywa w Grecji i Indiach ale tam mnie jeszcze nie było ) biegnę na targ warzywny po świeżą okrę, przywożę wraz z przyprawami ile wlezie do walizki :) W Warszawie jest gdzieś podobno dostępna świeża w jakimś indyjskim sklepie na Mokotowie, jednak nigdy nie udało mi się go odnaleźć. Zakupiłam zatem w Samirze kilogram mrożonej okry. Niestety tutaj jes... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...