Pierwszy raz będę robiła zakwas na barszcz. Fajny przepis znalazłam na stronie gotujzdrowo.com Zainspirowałam się i zakwas dojrzewa :) Na mój zakwas użyłam: 5 l wody 7 średnich i twardych buraków 1 cebula 1/2 główki czosnku 6 liści laurowych 8 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka kolendry zmieszanej z kminem i nasionami kopru 1 łyżka soli 1/2 jabłka Wodę przegotować dodać sól i ostudzić. Buraki obrać i pokroić w cienkie plastry lub zetrzeć na szatkownicy. Jabłko pokroić na mniejsze kawałki... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...