Przepis na : obiad
Przepis kuchni włoskiej, makaron z sosem bolońskim. Szybki, niedrogi i smaczny obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki Porcja dla 4-5 osób makaron Spaghetti, ok 100 g na osobę mięso mielone, 500 g (u mnie wołowo-wieprzowe) cebula, 1 szt. czosnek, 1-2 ząbki marchewka, 1 szt. pomidory krojone, 1 puszka bulion, 250 ml przecier pomidorowy, 3-4 łyżki oregano, 2 łyżeczki sól i pieprz, do smaku olej, do smażenia (ok 2 łyżek) mozzarella lub parmezan tarty, do posypania cukier (opcjonalnie), ...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...