Pieczona papryka z ziołami do słoików na zimę

Pieczona papryka z ziołami do słoików na zimę

Pieczona papryka z ziołami do słoików na zimę

Pieczona papryka z ziołami do słoików na zimę w lekkiej zalewie octowej z oliwą Papryka to niezwykłe warzywo, które świetnie smakuje na surowo, na ciepło w leczo i ratatuille ale szczególnie pyszna jest papryka pieczona. Pieczona papryka jest bazą cudownej zupy, dodatkiem do sosów i sałatek, a polana oliwą stanowi samodzielną przekąskę. Pieczoną paprykę można także marynować i cieszyć się jej słonecznym smakiem w zimowych miesiącach. Oto prosty i szybki przepis na pieczoną paprykę w słoikach. Składniki potrz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotujemy i jemy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Gotujemy i jemyGotujemy i jemy

Serdecznie zapraszam!
Kocham gotować i robić zdjęcia jedzenia i kwiatów. Mój blog to sprawdzone przepisy na większy i mniejszy apetyt!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sałatki, sałatka, ogórki, przekąski, zupa, kapustą, sosy, grill, przekąska, przetwory, sałatka grecka, szybka sałatka, sałatka na grilla, czerwona kapusta

Inne przepisy z Gotujemy i jemy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.