Jajka po turecku - Cilbir

Jajka po turecku - Cilbir

Jajka po turecku - Cilbir

Przepis na : śniadanie

Jajka po turecku, czyli cilbir to po prostu jajka w koszulkach ułożone na kołderce z jogurtu greckiego z dodatkiem czosnku, polane masełkiem z papryką lub chili i posypane świeżymi ziołami. Niektóre przepisy zawierają miętę, tahini, ostrą paprykę, natkę pietruszki, koperek lub sumak. To bardzo smaczna propozycja śniadaniowa, na pewno Ci posmakuje i być może wejdzie na stałe do śniadaniowego menu. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.