Jabłecznik bez spodu

Jabłecznik bez spodu

Jabłecznik bez spodu

Proste ciasto z jabłkami bez spodu to dobry sposób na wykorzystanie jabłek. Jeśli lubisz jabłeczniki na pewno Ci posmakuje. Jabłka łączy nieskomplikowane ciasto, coś pomiędzy francuskim Clafoutis, a ciastem naleśnikowym. Cienko poszatkowe jabłka układasz w foremce, zalewasz ciastem i do piekarnika. Każde dziecko poradzi sobie z tym ciastem. O smaku ciasta decyduje smak dobrych jabłek, dlatego proponuję szarę renetę. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.