Nie wiem, czy na Haiti jedzą dorsza z zieloną papryką. Przepis pod "takim tytułem"znalazłam na kartce z kalenderza, a ponieważ jest z serii błyskawicznych, po zakupieniu zielonej papryki zrealizowałam go. Było bardzo smacznie! Skladniki: 75 dkg fileta z dorsza 1-2 cytryny 2 cebule 3 strąki zielonej papryki 40 g masła kawałek imbiru płatki chili sól, pieprz Wykonanie: filety marynować w soku z cytryn 4 godziny przesmażyć na maśle pokrojoną w półkrążki cebulę oraz oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...