Chleb słonecznikowy na żytnim zakwasie wg Hamelmana

Chleb słonecznikowy na żytnim zakwasie wg Hamelmana

Chleb słonecznikowy na żytnim zakwasie wg Hamelmana

 Razowy aromatyczny chleb z lekkim miekiszem.Prazony slonecznik nadaje miekiszowi orzechowy posmak ,a jest go niemalo .Kolejny z serii chlebow Hamelmana.Chlebek jak widac na zdjeciach urodziwy i smakowal wysmienicie.Jedynym problemem bylo dosc klejace ciasto,takze niezbyt komfortowe bylo skladanie ciasta chlebowego.Kolejny smaczny chlebek z dodatkiem lamanego zyta,ktore w polaczeniu z zytnim zakwasem powoduje,ze chleb dlugo pozostaje swiezy.Skladniki na 1 bochenek:maka chlebowa -290 gprazone ziarno slonecznika-90... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.