Sałatka z pora

Sałatka z pora

Sałatka z pora

Sałatka z pora to naprawdę smaczna propozycja na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Por nadaje jej wyrazistego, delikatnie ostrego smaku, a kukurydza i seler konserwowy lekką słodycz. Dodatek jajka sprawia, że sałatka jest naprawdę sycąca. Serdecznie polecam spróbować!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na sałatkę z pora: 1 duży por (ok. 250-300 g) słoiczek selera konserwowego (po odsączeniu 180 g) 3 jajka L 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.