Sałatka z pora

Sałatka z pora

Sałatka z pora

Sałatka z pora to naprawdę smaczna propozycja na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Por nadaje jej wyrazistego, delikatnie ostrego smaku, a kukurydza i seler konserwowy lekką słodycz. Dodatek jajka sprawia, że sałatka jest naprawdę sycąca. Serdecznie polecam spróbować!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na sałatkę z pora: 1 duży por (ok. 250-300 g) słoiczek selera konserwowego (po odsączeniu 180 g) 3 jajka L 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.