Ogórki małosolne to klasyka sama w sobie. Każdy je robi, gdy mu tylko wyrosną w ogródku. Są chrupiące i pasują idealnie do obiadu lub po prostu jako zwykła przekąska. Najważniejsza jest jednak receptura. Każdy ma swoją własną, lecz ja mam szczególną i przedstawiam ją poniżej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na słoik: ogórki 2 ząbki czosnku liść chrzanu kwiat kopru 2 liście porzeczek 2 liście wiśni na litr wody 1 łyżka soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowani... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami