Rewelacyjne ogórki małosolne

Rewelacyjne ogórki małosolne

Rewelacyjne ogórki małosolne

Ogórki małosolne to klasyka sama w sobie. Każdy je robi, gdy mu tylko wyrosną w ogródku. Są chrupiące i pasują idealnie do obiadu lub po prostu jako zwykła przekąska. Najważniejsza jest jednak receptura. Każdy ma swoją własną, lecz ja mam szczególną i przedstawiam ją poniżej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na słoik: ogórki 2 ząbki czosnku liść chrzanu kwiat kopru 2 liście porzeczek 2 liście wiśni na litr wody 1 łyżka soli   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.