Pasta jajeczna to idealny pomysł na na śniadanie, jako dodatek na kanapki! Obowiązkowo ze świeżymi bułeczkami , pycha! Moja pasta składa się z jajek, szczypiorku, majonezu oraz odrobiny chrzanu – smakuje wyśmienicie! Polecam (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na pastę jajeczną: 4 jajka rozmiar M 2 łyżki majonezu dobrej jakości 1 łyżeczka chrzanu (u mnie ze słoiczka) 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, świeżo zmielony pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przyg... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami