Ogórki małosolne uwielbiam, mogłabym je jeść i jeść w każdej ilości. Jakiś czas temu natknęłam się na przepis na ogórki małosolne bez zalewy i bez słoików tzw. ogórki małosolne na sucho i od razu musiałam wypróbować ten przepis. Takie ogóreczki są pyszne, chrupiące i nie tracą koloru, w przeciwieństwie do tych ze słoików – w zalewie. Wykonanie jest bardzo proste i nie wymaga wiele czasu, a naprawdę warto wypróbować przepis na ogórki małosolne na sucho . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami