Przepis na : obiad
Dość często sięgam po fileta z kurczaka, ponieważ jest to mięso, które nie wymaga długiej obróbki termicznej. Jeśli szybko się uwiniemy, to w 30 minut jesteśmy w stanie wyczarować coś pysznego. Dzisiejszy obiad przygotowałam właśnie z wykorzystaniem piersi z kurczaka, a mianowicie kurczaka po chińsku . Kurczak po chińsku to soczyste kawałki mięsa w towarzystwie chrupiących warzyw takich jak: papryka, cukinia, por i marchewka. Sos, który podkreśla smak dania przygotowałam na bazie sosu sojowego i mówię Wam wys... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami