Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku

Przepis na : obiad

Dość często sięgam po fileta z kurczaka, ponieważ jest to mięso, które nie wymaga długiej obróbki termicznej. Jeśli szybko się uwiniemy, to w 30 minut jesteśmy w stanie wyczarować coś pysznego. Dzisiejszy obiad przygotowałam właśnie z wykorzystaniem piersi z kurczaka, a mianowicie kurczaka po chińsku . Kurczak po chińsku to soczyste kawałki mięsa w towarzystwie chrupiących warzyw takich jak: papryka, cukinia, por i marchewka. Sos, który podkreśla smak dania przygotowałam na bazie sosu sojowego i mówię Wam wys... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.