U nas na śniadanko pyszne i proste w wykonaniu jajka faszerowane awokado . Takie jajeczka świetnie się sprawdzą na świątecznym stole – u nas obowiązkowo. Polecam wypróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na jajka faszerowane awokado: 4 jajka rozmiar M 1 dojrzałe awokado 1/2 ząbka czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka majonezu garść posiekanego szczypiorku sól, świeżo zmielony pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Jajka wyciągamy w...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami