Nie ubłagalnie zbliża się okres świąt Wielkiej Nocy, których symbolem jest jajko, symbol odradzającego się życia. Jajka które z pewnością są królem tych świąt można przygotować na różne sposoby, nie muszą być wcale nudne! Proponuję przygotować czerwone faszerowane jajka , ich wygląd z pewnością zachwyci i zaskoczy Waszych gości. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na czerwone faszerowane jajka: 1 litr czerwonego barszczu 8-10 jajek 3 łyżki majonezu szczypiorek, natka pi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami