Zupa azjatycka a'la Ramen

Zupa azjatycka a'la Ramen

Zupa azjatycka a'la Ramen

  na 2 porcje 300 g mięsa wieprzowego (szynka-łopatka)  sos sojowy sól pieprz grzyby mun albo (polskie grzyby mun- uszak bzowy) kilka szt 100 g makaronu ryżowego marchewka cebula kolendra pieprz kubeba suszona cytryna chili  liście sałaty szczypiorek zioła zielone 2 jajka na twardo Mięso kroimy w paski i na godzinę marynujemy w sosie sojowym z odrobiną soli i pieprzu. Podsmażamy mięso, dolewamy wodę , wrzucamy marchewkę w całości i przyprawy i namoczone uprzednio grzyby mun albo podsmażony usza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.