Sos słodko kwaśny

Sos słodko kwaśny

Sos słodko kwaśny

2 kg pomidorów 2 kg papryki 1,2 kg cebuli 1,2 kg marchwi 2 puszki kukurydzy 2 szkl cukru 200 ml octu 200 ml oleju 4 łyżeczki soli 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 2 łyżeczki gorczycy białej pół łyżeczki pieprzu czarnego Pomidory zemleć lub zmiksować przy pomocy blendera. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Te produkty włożyć do garnka i gotować ok 40 min, od czasu do czasu mieszając. Marchewkę ugotować i pokroić w kostkę, dodać do sosu razem z resztą składników i gotować jeszcze 10 min. Po tym czasie sos przeło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.